Tiny house in Les Riceys Uitgelichte afbeelding, Champagnestreek

10 x natuurhuisjes in of bij de Champagnestreek

De Champagnestreek, beroemd om zijn glooiende wijngaarden en natuurlijk de wereldberoemde champagne, is een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Natuurhuisjes zijn dan ook de ideale uitvalsbasis om de schilderachtige omgeving van deze streek in alle rust te verkennen. Daarbij kun je zowel denken aan een gezellig familiehuis op het platteland als een een romantisch tiny house op een wijndomein. In deze blog delen we 10 van de mooiste natuurhuisjes in of bij de Champagnestreek, waar je gegarandeerd geniet van een ontspannen vakantie.

1. Natuurhuisje in Logny-Lès-Chaumont, ideaal om tot rust te komen

Aantal personen: 6 personen.
Faciliteiten: Twee slaapkamers, uitgeruste keuken, woonkamer met houtkachel, gratis WiFi, omheinde tuin, gratis fietsen, pingpongtafel, speelweide.
Huisdieren toegestaan: Ja.

Natuurhuisje in Logny Les Chaumont, Champagnestreek

Dit natuurhuisje in Logny-Lès-Chaumont is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Het huis biedt ruimte aan zes personen en heeft twee slaapkamers, waarvan één in een aangebouwd huisje. Voorzien van alle gemakken, zoals een goed uitgeruste keuken, een houtkachel in de woonkamer en gratis WiFi, is het een perfecte plek voor een ontspannen verblijf. De omheinde tuin nodigt uit om te genieten van de natuur, een boek te lezen of fruit te plukken tijdens het seizoen. Daarbij kun je gebruikmaken van gratis fietsen, een pingpongtafel en een speelweide voor de kinderen. Verder is de schitterende omgeving is ideaal voor lange wandel- en fietstochten, waar je helemaal op kunt gaan in de rust en de weidse vergezichten. Bovendien is het huisje duurzaam gebouwd, met natuurlijke materialen en een focus op afvalscheiding en hergebruik.

Bekijk het natuurhuisje

2. Molenhuis in Bossus-Les Rommigny, op de grens van de Champagnestreek

Aantal personen: 6 personen.
Faciliteiten: Drie slaapkamers, gezellige woonruimte, volledig uitgeruste keuken, ruim terras, privézwembad.
Huisdieren toegestaan: Ja.

Natuurhuisjes in Bossus Les Rummigny, Champagnestreek

Dit historische molenhuis in Bossus-Les-Rummigny, gelegen op een landgoed van 11.000 vierkante meter, biedt een oase van rust en natuur op de grens van de Champagnestreek. Het sfeervolle vakantiehuis uit de 17e eeuw beschikt over drie slaapkamers, een gezellige woonruimte en een volledig uitgeruste keuken. Buiten vind je een ruim terras en een privézwembad voor in de zomermaanden. Omringd door een prachtige, groene omgeving met een riviertje en een vijver, is het de perfecte plek voor natuurliefhebbers. In de nabijgelegen natuurreservaten kun je wandelen, fietsen en zwemmen, terwijl het dorp zelf je terugvoert naar de middeleeuwse sfeer met beschermd erfgoed en schilderachtige vergezichten.

Bekijk het natuurhuisje

LEES OOK: De 10 mooiste dorpen & steden in de Champagnestreek

3. Gîte in Pierrefaites, gelegen op het Franse Platteland en bij diverse kastelen

Aantal personen: 4 personen.
Faciliteiten: Twee slaapkamers, WiFi, uitgeruste keuken, privé terras, omheinde tuin, zwembad in gedeelde tuin.
Huisdieren toegestaan: Nee.

Natuurhuisjes in Pierrefaites, Champagnestreek

Deze charmante gîte in Pierrefaites, gelegen op het Franse platteland in de prachtige Champagne-Ardenne-regio, is de perfecte plek voor een ontspannen vakantie. Het vrijstaande arbeidershuisje, dat deel uitmaakt van een historische herenboerderij uit 1766, biedt ruimte aan vier personen en beschikt over twee comfortabele slaapkamers. De woning combineert een gezellige, klassieke inrichting met moderne gemakken zoals WiFi en een goed uitgeruste keuken. Buiten vind je een privé terras en een omheinde tuin, en in de zomermaanden kun je gebruikmaken van het zwembad in de gedeelde tuin. De idyllische omgeving bestaat uit uitgestrekte landerijen, pittoreske dorpjes en bossen, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Bovendien vind je in de buurt diverse kastelen, meren en leuke eetgelegenheden.

Bekijk het natuurhuisje

4. Groot vrijstaand huis in La Mare aux Boeufs, geschikt voor een groepsverblijf

Aantal personen: 10 personen.
Faciliteiten: Acht slaapkamers, twee badkamers, open keuken, ruime tuin op het zuiden, trampoline, tennistafel, zwembad.
Huisdieren toegestaan: Ja.

Natuurhuisjes in La Mare aux Boeufs, Champagnestreek

Dit grote vrijstaande huis in La Mare aux Boeufs, een authentieke boerderij uit 1923, biedt een perfecte ontsnapping in de ongerepte regio Grand-Est. Het huis heeft ruimte voor maar liefst tien personen en bevat acht slaapkamers, twee badkamers en een open keuken. De boerderij, ingericht in brocante stijl, combineert historische charme met moderne gemakken. De ruime, zonnige tuin op het zuiden biedt volop privacy en een prachtig uitzicht, terwijl kinderen zich kunnen vermaken met de trampoline, tafeltennistafel en het zwembad. De omgeving, met glooiende heuvels, riviertjes en uitgestrekte bossen, is ideaal voor wandel- en fietstochten, en de nabijheid van de Champagne-streek maakt het extra bijzonder voor een dagje uit.

Bekijk het natuurhuisje

5. Tiny house in Les Riceys, op een wijndomein in de Champagnestreek

Aantal personen: 2 personen.
Faciliteiten: 2-persoonsbed, kinderbed, badkamer met een douche en toilet, keuken met een gasfornuis, gaskachel, picknicktafel.
Huisdieren toegestaan: Nee.

Tiny house in Les Riceys, Champagnestreek

Dit romantische tiny house in Les Riceys biedt een unieke ervaring in het hart van de Champagnestreek, midden in de wijngaarden van de Côte des Bar. Het huisje, dat volledig zelfvoorzienend en eco-vriendelijk is ontworpen, is perfect voor een ontspannen verblijf met z’n tweeën. Geniet van het prachtige uitzicht over de uitgestrekte wijnranken, terwijl je in alle rust ontspant. Het tiny house ligt op een wijndomein van 47 hectare, waar je de lokaal geproduceerde champagne kunt proeven en het domein kunt verkennen. Het huisje beschikt over een 2-persoonsbed, kinderbed, badkamer met een douche en toilet, en een keuken met een gasfornuis. Daarnaast vind je binnen een gezellige gaskachel en buiten een picknicktafel.

Bekijk het natuurhuisje

6. Vakantiehuis in Troischamps, perfect om te ontsnappen aan de drukte

Aantal personen: 6 personen.
Faciliteiten: Vijf slaapkamers, grote badkamer, ruime woonkamer met een houtkachel, uitgeruste keuken met een afwasmachine, tuin, terras.
Huisdieren toegestaan: Ja.

Vakantiehuis in Troischamps 1, Champagnestreek

Dit vakantiehuis in Troischamps biedt ruimte aan zes personen en beschikt over vijf slaapkamers en één badkamer. Het authentieke boerderijtje is sfeervol gerenoveerd met moderne gemakken zoals een grote badkamer, een ruime woonkamer met een houtkachel en een volledig uitgeruste keuken met een afwasmachine. Buiten kun je genieten van de groene omgeving in de tuin of op het terras. Troischamps is een klein, rustig dorpje met slechts 50 inwoners: perfect voor wie wil ontsnappen aan de drukte. De omliggende natuur, met glooiende heuvels en bossen, nodigt uit tot wandelingen en fietstochten. Verder kun je een bezoek brengen aan de stad Langres en vier grote meren bieden in de omgeving.

Bekijk het natuurhuisje

7. Natuurhuisje in Plesnoy, gelegen in het zuiden van de Champagnestreek

Aantal personen: 4 personen.
Faciliteiten: Drie slaapkamers, keuken met een oven, badkamer met een douche, wasmachine, tuin, terras, open haard, speelhoek, zandbak.
Huisdieren toegestaan: Nee.

Natuurhuisje in Plesnoy, Champagnestreek

Dit charmante natuurhuisje in Plesnoy, gelegen op het rustige Franse platteland van de Haute-Marne, is ideaal voor gezinnen of stellen die willen genieten van rust en natuur in het zuiden van de Champagnestreek. Met drie slaapkamers, een keuken met een oven, een badkamer met een douche en een wasmachine biedt dit vakantiehuis alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos verblijf. Daarnaast kun je genieten van de buitenlucht in de tuin en op het terras of opwarmen bij de open haard. Ook is het huis kindvriendelijk ingericht met onder andere een speelhoek binnen en zandbak buiten. Verder liggen er twee prachtige meren op korte afstand, waar je kunt vissen of zwemmen in de zomer. Dankzij de centrale ligging is dit natuurhuisje ook een perfecte tussenstop op weg naar het zuiden.

Bekijk het natuurhuisje

LEES OOK: De 10 meest charmante hotels in de Champagnestreek

8. Vrijstaand huis in Rocquigny, gelegen in de buurt van champagnestad Reims

Aantal personen: 4 personen.
Faciliteiten: Twee slaapkamers, uitgeruste keuken, woonkamer met een open haard, privétuin met meubilair en een hangmat.
Huisdieren toegestaan: Ja.

Vrijstaand huis in Rocquigny, Champagnestreek

Dit vrijstaande huis in Rocquigny, gelegen in de Franse Ardennen, biedt een perfecte ontsnapping voor wie op zoek is naar rust, privacy en natuur. Het huis is geschikt voor vier personen en beschikt over twee comfortabele slaapkamers, een volledig uitgeruste keuken en een gezellige woonkamer met een open haard. Daarbij beschikt het natuurhuisje over een omheinde tuin, compleet met tuinmeubilair en een hangmat. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de glooiende velden en het bos van Rocquigny. In de omgeving van het natuurhuisje vind je pittoreske dorpjes en de nabijgelegen stad Reims, een ideale plek om champagne te proeven.

Bekijk het natuurhuisje

9. Voormalige pachtershoeve met een grote tuin in Les Charmontois

Aantal personen: 6 personen.
Faciliteiten: 3 slaapkamers, uitgebreide keuken, badkamer met een douche en bad, salon, bibliotheek, ruime veranda, grote tuin.
Huisdieren toegestaan: Ja.

Voormalige pachtershoeve in Les Charmontois, Champagnestreek

Deze voormalige pachtershoeve in Les Charmontois biedt een ruim en karaktervol verblijf voor zes personen. Het vakantiehuis, dat in verschillende fasen is gerenoveerd, combineert moderne gemakken met een klassieke charme. Je vindt er 3 slaapkamers, een uitgebreide keuken en een badkamer met een douche en bad. Daarnaast beschikt het huis over een gezellige salon, een bibliotheek en een ruime veranda waar je tijdens het ontbijt kunt genieten van het omliggende landschap. Verder strekt de grote tuin van een halve hectare zich uit tot aan de oever van de Aisne, waarbij een deel ervan een weelderige Engelse tuin is, terwijl een ander deel meer als weiland fungeert. De omgeving, bekend als de Argonne, is een paradijs voor natuurliefhebbers, met tal van vijvers, bossen en vogelsoorten om te ontdekken.

Bekijk het natuurhuisje

10. Gîte in Maâtz, geniet hier van een weids uitzicht vanaf het terras en de tuin

Aantal personen: 2 personen.
Faciliteiten: Woonkamer met uitzicht op de tuin, volledig ingerichte keuken, slaapkamer, terras, tuin, WiFi, elektrische laadpaal.
Huisdieren toegestaan: Ja.

Gite in Maatz, Champagnestreek

Deze charmante gîte in Maâtz, gelegen in de rustige streek van de Haute-Marne, biedt een perfect toevluchtsoord voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De gîte, geschikt voor twee personen, heeft over een sfeervolle woonkamer met uitzicht op de tuin, een kleine maar volledig ingerichte keuken en een comfortabele slaapkamer op de eerste verdieping. Ook kun je genieten van het weidse uitzicht vanaf het terras en de tuin, waar privacy gegarandeerd is. Daarbij kun je ook gebruikmaken van moderne faciliteiten zoals WiFi en een elektrische laadpaal. In de omgeving vind je pittoreske dorpjes, historische bezienswaardigheden en meren voor een verfrissende duik.

Bekijk het natuurhuisje

Meer lezen over de Noord-Frankrijk? Lees dan ook:

Veelgestelde vragen over een vakantie naar de Champagnestreek:

Waar ligt de Champagnestreek?

De Champagnestreek ligt in het noordoosten van Frankrijk, op ongeveer 150 kilometer van Parijs. De regio omvat vijf grote gebieden: de Montagne de Reims, de Vallée de la Marne, de Côte des Blancs, de Côte des Bar en de Aube.

Wanneer kun je het beste de Champagnestreek bezoeken?

De beste tijd om de Champagnestreek te bezoeken is van mei tot oktober, wanneer de wijngaarden in volle bloei staan en de temperaturen aangenaam zijn. Daarnaast is december ook een sfeervolle periode in de streek, met gezellige champagneproeverijen en feestelijke evenementen zoals het Habits de Lumière-festival in Épernay.

Over Isa Bulthuis

Avatar

Onze nieuwste artikelen

Natuurhuisje in Saint Martin Laguepie header, Champagnestreek

Top-10 natuurhuisjes in Occitanië

In een natuurhuisje in de regio Occitanië kun je even ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en genieten van de betoverende omgeving.