Royal Champagne Hotel Spa gallerij hotel champagnestreek 8, hotels in de Champagnestreek

De 10 meest charmante hotels in de Champagnestreek

Op zoek naar een hotel in de Champagnestreek? De Champagnestreek is de ideale bestemming voor een romantische vakantie met je partner, of het nu zomaar is of omdat je iets te vieren hebt. Of trek er een paar dagen tussenuit met je vriendinnen. Rijd heerlijk tussen de wijngaarden door, geniet van het voorjaarszonnetje en bezoek authentieke Franse dorpjes. Natuurlijk kan je een bezoekje aan één (of meerdere) van de wijnhuizen niet overslaan. De streek in Noord-Frankrijk is bovendien gemakkelijk te bereiken. In dit artikel geven we tips voor de beste en meest charmante hotels in de Champagnestreek. Van luxe hotels met uitgebreide spafaciliteiten tot kleinere hotels in typische Champagnedorpen.

1. Hostellerie Briqueterie & Spa Champagne ★★★★★

Aantal kamers: 40 kamers.
Faciliteiten: Binnenzwembad, jacuzzi, fitnessruimte, restaurant, continentaal ontbijt.

Hostellerie Briqueterie Spa Champagne Vinay Champagnestreek hotels, hotels in de Champagnestreek

Hostellerie Briqueterie & Spa Champagne is een charmant hotel gelegen in het hart van de Champagnestreek. Het hotel ligt tussen de Champagne wijngaarden in de gemeente Vinay, op nog geen 7 kilometer van de champagnehoofdstad Épernay. Met ruime en zeer comfortabele kamers, een zwembad, jacuzzi, fitnessruimte én fine dining restaurant, is het hotel de perfecte uitvalsbasis om de Champagnestreek te ontdekken en te genieten van de elegante en ontspannen sfeer. Het personeel is zeer attent en bij aankomst wordt je onvangent met een glas champagne.

Bekijk het hotel

2. LOISIUM Wine & Spa Hotel Champagne ★★★★

Aantal kamers: 101 kamers.
Faciliteiten: Buitenzwembad, spa, fitnessruimte, restaurant, bar, roomservice.

LOISIUM Wine Spa Hotel Champagne booking, hotels in de Champagnestreek

LOISIUM Wine & Spa Hotel Champagne is een prachtig gelegen hotel aan een bosrand en de druivenranken in het hart van de Champagnestreek. De kamers en het restaurant bieden een geweldig uitzicht over het fraaie landschap en er is een buitenzwembad voor de warme zomerdagen. Waan je in ultieme luxe in de spa met Finse sauna, stoombad, massages en gezichtsbehandelingen. Voor wie in vorm wil blijven is er een fitnessruimte en wanneer je de champagne een keertje zat bent, kun je terecht bij de bar in de lobby voor een heerlijke cocktail. Het hotel ligt tussen Reims en Épernay, een fantastische locatie om de Champagnestreek te ontdekken. De omgeving is heerlijk om te fietsen en het personeel geeft je graag tips voor restaurants, tours en wijnhuizen, zodat je ook buiten het hotel een geweldige tijd beleeft.

Bekijk het hotel

3. Château de Sacy ★★★★★

Aantal kamers: 12 kamers.
Faciliteiten: Spa, fitnessruimte, restaurant, bar, fietsverhuur.

Chateau de Sacy booking hotel champagnestreek, hotels in de Champagnestreek

Op de top van de berg van Reims geniet je van een onvergetelijk verblijf in een sprookjesachtig kasteel in het hart van de wijngaarden. Dit intieme pareltje biedt 12 kamers en suites en staat garant voor een luxe vakantie ervaring in de Champagne. Château de Sacy biedt een bar, restaurant, spa, fitnessruimte en fietsverhuur. Geniet van ontspannen massages en dineer in het restaurant op de eerste verdieping, met een schitterend 360° uitzicht op de omliggende wijngaarden. De kamers zijn elegant ingericht en beschikken allemaal over een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben een eigen balkon. Het hotel is ideaal gelegen voor uitstapjes naar Reims en de prachtige omgeving daarrond. Het centrum van Reims ligt op nog geen 20 minuten rijden.

Bekijk het hotel

4. Domaine les Crayères ★★★★★

Aantal kamers: 20 kamers.
Faciliteiten: Restaurants, bar, roomservice, golfbaan, tennisbaan.

Domaine les Crayeres gallerij hotel champagenstreek, hotels in de Champagnestreek

Wil je genieten van een luxe en sprookjesachtig verblijf in het hart van de Champagnestreek? Kom dan naar Domaine les Crayères, gelegen in een groene omgeving aan de rand van de stad Reims. Het hotel biedt elegante kamers in een klassieke Franse stijl en ontvangst met champagne. Er zijn twee restaurants, een bar met uitzicht op het park, en je kunt gebruik maken van roomservice. Het hotel wordt vooral gewaardeerd om de geweldige ligging, met meer dan genoeg champagnehuizen op loopafstand, en het zeer vriendelijke en gastvrije personeel dat zorgt voor een uitstekende service.

Bekijk het hotel

5. Royal Champagne Hotel & Spa ★★★★★

Aantal kamers: 47 kamers.
Faciliteiten: Binnen- en buitenzwembad, spa, fitnessruimte, yogastudio, michelin restaurant, brasserie, bar.

Royal Champagne Hotel Spa gallerij hotel champagnestreek, hotels in de Champagnestreek

Royal Champagne Hotel & Spa is een super-de-luxe hotel met alles erop en eraan. Van een Michelin restaurant tot een spa met binnen- en buitenzwembad, stoombad, sauna, jacuzzi’s, yogastudio, fitnessruimte en beautybar. In de brasserie met terras kun je genieten van een 180° uitzicht over de pittoreske valleien van Épernay en de Marne. De kamers zijn zeer luxe en bij de inrichting is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Het hotel ligt aan de rand van het Parc naturel de la Montagne de Reims, een natuurpark op een heuvel ten zuiden van Reims, begroeid met bossen en graan. De champagnehoofdstad Épernay ligt op slechts 10 minuten rijden.

Bekijk het hotel

6. La Maison de Manolie ★★★★

Aantal kamers: 3 kamers.
Faciliteiten: Buitenzwembad, jacuzzi, sauna, tuin, lounge, continentaal ontbijt.

La Maison de Manolie Courcelles Sapicourt booking, hotels in de Champagnestreek

Op zoek naar een authentieke ervaring in een landelijke en serene omgeving in de Champagnestreek? Kom dan naar La Maison de Manolie in het typische Champagnedorp Courcelles-Sapicourt, gelegen op 13 kilometer van Reims. De charmante B&B biedt 3 kamers en een chalet. Er is een heerlijke tuin waar je met een glas champagne kunt ontspannen in de jacuzzi. Ook kun je gebruik maken van de sauna en het verwarmde zwembad. Wie houdt van kleinschaligheid en een gemoedelijke familiaire sfeer, is hier aan het juiste adres. De gastheer Laurent is zeer vriendelijk en staat altijd voor je klaar. ’s Ochtends kun je genieten van een lekker ontbijt en ’s avonds – op verzoek – van een heerlijk diner.

Bekijk het hotel

7. Le Champ des Oiseaux & Spa ★★★★

Aantal kamers: 12 kamers.
Faciliteiten: Binnentuin, buitenzwembad, sauna (tegen betaling), jacuzzi (tegen betaling).

Le Champ des Oiseaux Spa hotel troyes champagnestreek, hotels in de Champagnestreek

Le Champ des Oiseaux & Spa is gelegen in een charmant straatje in het historische stadscentrum van Troyes, op slechts twee minuten lopen van de kathedraal. De stad wordt gekenmerkt door goed bewaarde vakwerkhuizen, waar Le Champ des Oiseaux er één van is. Het hotel biedt een oase van rust in het hart van de stad. Het heeft een prachtige binnentuin met verwarmd zwembad en 12 romantische kamers voorzien van een eigen badkamer, tv en gratis wifi. Na een dag reizen of de stad verkennen is de sauna de perfecte plek om te ontspannen. ’s Ochtends kun je genieten van een lekker ontbijt, dat ’s zomers te nuttigen is op het charmante terras in de binnentuin. Bij minder mooi weer kun je terecht in de gemoedelijke ontbijtzaal, die bijna net zo mooi is.

Bekijk het hotel

8. Les Chambres du Champagne Collery ★★★★

Aantal kamers: 4 kamers.
Faciliteiten: Tuin, terras, airconditioning, gratis wifi, champagneproeverijen.

Les Chambres du Champagne Collery booking, hotels in de Champagnestreek

Les Chambres du Champagne Collery is een charmant landhuis met 4 hotelkamers in het authentieke dorpje Aÿ, op een steenworp afstand van Hautvillers en Épernay. De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, een zithoek, flatscreen-tv, kluisje en eigen badkamer met föhn. ’s Ochtends kun je genieten van een lekker ontbijtje en je kunt ook ter plekke een champagneproeverij doen. ’s Zomers kun je het ontbijt nuttigen op het mooie terras of een glaasje champagne in de tuin drinken. Gasten waarderen het hotel vooral om de schone kamers, het vriendelijke personeel en de rustige omgeving. In het dorpje zelf liggen veel champagnehuizen en het wordt omringd door wijngaarden.

Bekijk het hotel

9. Hotel Jean Moët ★★★★

Aantal kamers: 12 kamers.
Faciliteiten: Bar, serre, roomservice, gratis wifi, honden toegestaan.

hotel jean moet epernay booking, hotels in de Champagnestreek

Een charmant hotel in het centrum van de Épernay is Hotel Jean Moët. Het 4-sterrenhotel met naastgelegen een eigen champagnebar is ideaal voor wie de hoofdstad van de Champagnestreek wil ontdekken. De kamers zijn comfortabel en schoon en voorzien van een televisie, Nespresso-koffiezetapparaat en gevulde minibar. Op loopafstand vind je tal van restaurants, een bioscoop, theater en winkels. ’s Ochtends kun je genieten van een lekker ontbijt in de serre en ’s avonds kun je een drankje doen in de knusse hotelbar.

Bekijk het hotel

10. Cit’Hotel Le Montreal in Châlons-en-Champagne

Aantal kamers: 43 kamers.
Faciliteiten: Bar, gratis wifi, gratis parkeren, twee kamers voor mensen met beperkte mobiliteit.

CitHotel Le Montreal booking, hotels in de Champagnestreek

Cit’Hotel Le Montreal is een charmant hotel in het noorden van Châlons-en-Champagne, de hoofdstad van de Marne. Het stadje wordt ook wel eens ‘het kleine Venetië’ genoemd vanwege de vele rivieren. Het interieur van het hotel doet denken aan dat van een bergchalet: rustiek en met houten bekleding. In de gemeenschappelijke ruimtes staan tweedehands meubels die de eigenaar met zijn artistieke talent een tweede leven heeft gegeven. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, een flatscreen-tv en eigen badkamer. ’s Avonds kun je ontspannen bij de open haard of in de bar, waar een selectie van champagnes en andere lokale dranken worden aangeboden. Gasten waarderen het hotel vooral om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de ligging op een paar minuten van de snelwegen A4 en A26, waardoor je gemakkelijk de rest van de Champagnestreek kunt ontdekken.

Bekijk het hotel

LEES OOK: 15 Bezienswaardigheden in de Champagnestreek

Waar verblijven in de Champagnestreek

Weet je nog niet precies waar je wilt verblijven in de Champagnestreek? Op Zininfranrijk.nl hebben we een overzicht gemaakt van de mooiste vakantiehuizen, hotels én campings in de Champagnestreek. Er is dus voor ieder wat wils! Of je nu in de zomer, winter, het voorjaar of het najaar gaat. Bekijk ook de overzichten van de mooiste campings en vakantiehuizen in de Champagnestreek:

Over Lisanne

Lisanne
Lisanne heeft een passie voor reizen, fotograferen, cultuur en de Spaanse taal. Met haar ouders en zusje is ze op veel verschillende campings in Oostenrijk, Italië, Spanje en Frankrijk geweest. Ze heeft de opleiding Tourism Management aan de Hogeschool Inholland Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

saint omer moerassen shutterstock 2327693399, hotels in de Champagnestreek

Tips voor je bezoek aan Saint-Omer (Noord-Frankrijk)

Saint-Omer is een historierijke stad waar cultuur en natuur hand in hand gaan. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden en tips voor je bezoek aan Saint-Omer.