Kerstmarkt Shutterstock 2492558861, Parijs

8 x de leukste kerstmarkten in Parijs voor 2024

De kerstperiode in Parijs is een magische tijd waarin de stad verandert in een winterwonderland. Overal in de stad schitteren feestelijke lichtjes en vullen sfeervolle kerstmarkten de straten met heerlijke geuren van warme chocolademelk, glühwein en versgebakken lekkernijen. Of je nu op zoek bent naar unieke cadeaus, wilt genieten van lokale delicatessen, of gewoon de gezellige sfeer wilt opsnuiven, de kerstmarkten in Parijs hebben voor elk wat wils. In deze blog zetten wij de 8 leukste kerstmarkten van Parijs voor 2024 op een rij.

1. Ontdek de kerstmarkt in het Champ-de-Mars park, vlak bij de Eiffeltoren

Wanneer? Van 15 t/m 31 december 2024 (onder voorbehoud).

Champs de Mars en de Eiffeltoren Shutterstock 2418936397, Parijs
Het park Champ-de-Mars bij de Eiffeltoren.

Tijdens een bezoek aan de kerstmarkt in het Champ-de-Mars park kun je genieten van de iconische Eiffeltoren als achtergrond. Daarbij is deze markt ook een heerlijke culinaire beleving. Met 35 chalets en diverse foodtrucks kunnen fijnproevers genieten van traditionele gerechten en zoete lekkernijen zoals de beroemde bûche de Noël. Glühwein, bereid met verse, regionale ingrediënten, maakt de feestelijke sfeer compleet. Voor foodies is deze kerstmarkt dus een absolute must-visit tijdens de feestdagen in Parijs.

Tip: Boek een toegangsbewijs tot de Eiffeltoren! Met dit bewijs kun je een bezoek brengen aan de 1e en 2e verdieping, en optioneel ook aan de top van de toren. Bekijk tickets.

2. Verken de kerstmarkt op het stadhuisplein Place de l’Hôtel-de-Ville

Wanneer? Van 28 november tot 31 december 2024.

Hotel de ville de Paris Shutterstock 2293311481, Parijs
Het stadhuis van Parijs.

De kerstmarkt op Place de l’Hôtel-de-Ville is een van de meest sfeervolle markten in Parijs. Van 28 november tot 31 december 2024 wordt het plein voor het imposante stadhuis omgetoverd tot een betoverend winterlandschap. Bezoekers kunnen genieten van een prachtig verlicht bos, tal van kinderactiviteiten, en zelfs een bezoek van de kerstman. De kraampjes bieden een scala aan zoetigheden en feestelijke lekkernijen, terwijl de talloze lichtjes vooral in de avonduren een magische sfeer creëren.

LEES OOK: De 20 mooiste bezienswaardigheden in Parijs

3. Bezoek de populaire kerstmarkt in het stadspark Jardin des Tuileriers

Wanneer? Van 18 november 2024 tot 7 januari 2025.

Jardin des Tuileriers Shutterstock 541896319, Parijs
Jardin des Tuileriers.

De kerstmarkt in de Jardin des Tuileries is een van de grootste en meest populaire markten in Parijs, gelegen tussen het Louvre en Place de la Concorde. Bezoekers kunnen zich hier onderdompelen in de feestelijke sfeer met bijna 80 verlichte chalets vol ambachtelijke producten en culinaire hoogstandjes. Er zijn tal van attracties zoals een ijsbaan, een reuzenrad en kindermolens, wat deze markt tot een perfecte bestemming maakt voor gezinnen. Naast het proeven van lokale specialiteiten zoals warme glühwein en uiensoep, kunnen kinderen genieten van shows en hebben ze de kans om de kerstman te ontmoeten.

Hoteltip! Hôtel Duminy Vendome is een mooie 4-sterrenhotel in de buurt van Jardin des Tuileriers. Het hotel heeft onder andere een goed ontbijtbuffet en gezellige bar.

4. Ga naar de kerstmarkt in de gezellige wijk Montmartre

Wanneer? Van 25 november t/m 31 december 2024.

Cafe in Montmartre Shutterstock 708874600, Parijs
Café in Montmartre, ingericht in de kerstsferen.

Op de kerstmarkt in Montmartre, op Place des Abbesses, kun je genieten van een intieme en gezellige sfeer met zo’n 15 tot 20 kraampjes. Hoewel deze markt kleiner is dan andere in Parijs, maakt de charme van Montmartre het een bijzondere ervaring. Bezoekers kunnen handgemaakte producten zoals sjaals, sieraden en kinderspeelgoed kopen, terwijl ze genieten van lokale lekkernijen zoals escargots, raclette en geroosterde kastanjes. Voor kinderen is er een draaimolen en in het weekend komt de kerstman langs. Deze markt is perfect voor wie op zoek is naar een authentieke Parijse kerstervaring.

Tip: ga mee met een wandeltour langs de highlights van Montmartre! Tijdens deze begeleide tocht loop je door kronkelende straatjes en geniet je van bezienswaardigheden zoals de Sacré-Cœur-basiliek. Bekijk tickets.

5. Bewonder de kerstmarkt in Saint-Germain-des-Prés, bij een beroemde kerk

Wanneer? 25 november 2024 t/m 31 december 2024.

Eglise Saint Germain des Pres Shutterstock 1671242515, Parijs
De Église de Saint-Germain-des-Prés.

De kerstmarkt in Saint-Germain-des-Prés, gelegen bij de beroemde kerk Église de Saint-Germain-des-Prés, ademt Parijse elegantie en vakmanschap. Je kunt er genieten van ongeveer 30 sfeervolle kraampjes die luxe producten aanbieden, zoals sieraden, leren tassen en handgemaakte kunstwerken. Daarbij staat de markt bekend om haar verfijnde culinaire specialiteiten, waaronder kaviaar, truffels, foie gras en ambachtelijke macarons. De gezellige sfeer, gecombineerd met de historische charme van de wijk, maakt deze markt tot een must-see.

6. Ontdek de kerstmarkt van La Défense, de grootste kerstmarkt in regio Parijs

Wanneer? 16 november tot 27 december 2024.

La Defense Parijs Shutterstock 1048926047, Parijs
La Défense, het businessdistrict van Parijs, bij zonsondergang.

De kerstmarkt van La Défense is de grootste in de regio Parijs en is een aanrader om te bezoeken. Gelegen in het moderne zakendistrict, wordt het Parvis de La Défense omgetoverd tot een feestelijk dorp waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan ambachtelijke producten, kerstcadeaus en culinaire specialiteiten. Van Elzasser lekkernijen tot internationale gerechten zoals paella, er is voor ieder wat wils. Verder is er volop entertainment, met lichtshows, optochten en natuurlijk een bezoek van de kerstman. Daarbij zorgt de combinatie van de moderne architectuur en de traditionele kerstdecoraties zorgt voor een unieke sfeer.

Tip: maak een stadsrondleiding door de Seine in een amfibiebus! Tijdens deze rondleiding kun je onder andere genieten van de prachtige skyline van het zakendistrict La Défense. Bekijk tickets.

7. Verken ambachtelijke kraampjes op de Notre-Dame kerstmarkt

Wanneer? Van 8 t/m 25 december 2024.

Notre Dame Parijs shutterstock 534325120, Parijs
De Notre-Dame kathedraal.

De Notre-Dame kerstmarkt 2024 belooft een bijzondere editie te worden, met de heropening van de iconische kathedraal begin december. Van 29 november t/m 25 december kunnen bezoekers genieten van deze charmante markt op het René Viviani plein, vlakbij de Notre-Dame. Met zo’n dertig kraampjes vol lokale ambachten, zoals handgemaakte sieraden, keramiek en houten speelgoed, en heerlijke Franse streekproducten, zoals foie gras, kazen en glühwein, is dit een unieke plek om de feestdagen te vieren. Daarbij is er ook nog entertainment voor kinderen, waaronder een bezoek van de kerstman en muzikale optredens.

LEES OOK: 11 x hotels in Parijs met uitzicht op de Eiffeltoren

8. Bezoek de bekende Elzasser kerstmarkt bij station Gare de l’Est

Wanneer? Van 1 t/m 17 december 2024.

Station Gare de lEst Shutterstock 465822197, Parijs
Station Gare de l’Est.

De Elzasser kerstmarkt bij Gare de l’Est keert dit jaar terug en biedt je een heerlijke culinaire reis naar de Elzas, midden in Parijs. Op het voorplein van het station kunnen bezoekers genieten van traditionele Elzasser lekkernijen zoals kougelhopf, bredele, aardappelkoeken en Munster. De geur van deze specialiteiten vult de lucht terwijl je langs de kraampjes slentert, waar naast gastronomische producten ook ambachtelijke kerstdecoraties, zoals handgemaakte kerstballen en adventskransen, te vinden zijn. Deze charmante markt is een unieke kans om de rijke cultuur van de Elzas te ontdekken, zonder Parijs te verlaten.

Hoteltip! Hôtel Le Milie Rose is een charmant 4-sterren hotel op minder dan 1 kilometer van Gare de l’Est. Hier geniet je van een verblijf in stijlvolle en comfortabele kamers.

Meer lezen over Parijs? Lees dan ook:

Veelgestelde vragen over Parijs:

Wat zijn de leukste wijken in Parijs?

Le Marais, Quartier Latin en Saint Germain zijn een aantal van de populairste wijken die toeristen in Parijs bezoeken. Bekijk hier de hele lijst: de 10 leukste wijken van Parijs.

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Parijs?

De Eiffeltoren, het Louvre museum en Jardin du Luxemburg zijn een aantal van de populairste bezienswaardigheden die toeristen in Parijs bezoeken. Bekijk de hele lijst met de 10 leukste bezienswaardigheden in Parijs.

Over Isa Bulthuis

Avatar

Onze nieuwste artikelen

Disneyland Parijs 1414491692, Parijs

Disneyland® Parijs tickets, aanbiedingen en hotels!

Ontdek de magische wereld van Disneyland Parijs. Beleef een geweldige vakantie en plan je bezoek. Bekijk hier leuke tips, tickets, aanbiedingen en hotels die jouw verblijf tot een succes zullen maken!