Camping Huttopia Wattwiller zwembad, Elzas

10 x campings langs de Elzas wijnroute

De Elzas wijnroute is een van de meest schilderachtige routes in Frankrijk, bekend om zijn glooiende heuvels, charmante dorpjes en natuurlijk de heerlijke wijnen. De route is daarom ook ideaal voor avontuurlijke reizigers die houden van natuur, cultuur en culinaire ontdekkingen. In de buurt van de Elzas wijnroute vind je mooie campings, waar je kunt genieten van rust, de prachtige omgeving en het goede leven. In deze blog zetten wij de 10 beste campings voor je op een rij! Want wat is er mooier dan te overnachten op een camping te midden van wijngaarden met een glas lokale wijn in de hand?

1. Camping de l’Ill – Colmar, vlak bij de hoofdstad van de Elzaswijnen

Aantal staanplaatsen: 116 plaatsen.
Faciliteiten: Aan een rivier, verwarmd zwembad, waterspeelzone, broodservice, gratis WiFi bij de receptie.

Camping de lIll Colmar, Elzas

Camping de l’Ill – Colmar is een sfeervolle riviercamping aan de oevers van de rivier de Ill, op slechts 20 kilometer van de Duitse grens in de prachtige Haut-Rhin regio van de Elzas. Deze camping biedt het hele jaar door een groene en natuurlijke omgeving waar tenten, caravans en campers van april tot januari welkom zijn. Naast ruime kampeerplaatsen kun je er ook verblijven in comfortabele chalets, ingerichte tenten of stacaravans. De camping beschikt over faciliteiten zoals een verwarmd zwembad, waterspeelzone voor kinderen, broodservice en gratis WiFi bij de receptie. De camping ligt op loopafstand van Colmar, ook wel de hoofdstad van de Elzaswijnen genoemd. Daarnaast kun je in de omgeving genieten van activiteiten zoals kanoën, paardrijden, golfen en tennissen.

Bekijk de camping

2. Camping Huttopia Wattwiller, omgeven door wijngaarden en bossen

Aantal staanplaatsen: 89 plaatsen.
Faciliteiten: Tennisbaan, minigolf, sportterrein, zwembaden, speeltuin, restaurant, snackbar, winkel.

Camping Huttopia Wattwiller, Elzas

Camping Huttopia Wattwiller ligt aan de voet van de Vogezen, midden in een bosrijke omgeving in de Elzas. De ruime, terrassengelegen kampeerplaatsen en comfortabele huuraccommodaties met privéterrassen maken het een ideale vakantieplek. Voor de sportieve vakantieganger zijn er diverse faciliteiten zoals een tennisbaan, minigolf en een sportterrein. Ook is er een overdekt en openluchtzwembad, en een speeltuin voor de kinderen. In de zomermaanden kun je op de camping gebruikmaken van een restaurant met afhaalmaaltijden, snackbar en winkel. De prachtige wijnroutes in de omgeving leiden je langs bossen, wijngaarden en historische bezienswaardigheden. Andere leuke attracties in de omgeving zijn het automobielmuseum en de dierentuin van Mulhouse.

Bekijk de camping

LEES OOK: De 15 mooiste bezienswaardigheden in Straatsburg

3. Camping De La Doller, aan een beekje in het zuiden van de Elzas

Aantal staanplaatsen: 118 plaatsen.
Faciliteiten: Aan een beekje, buitenzwembad, tennisbaan, volleybalveld, jeu de boulesbaan, georganiseerde activiteiten, restaurant.

Camping De La Doller, Elzas

Camping De La Doller is een charmante camping aan een beekje in het zuiden van de Elzas, op slechts 20 minuten van Mulhouse. Hier kun je ruime kampeerplaatsen, ingerichte tenten en stacaravans huren, waarbij elke staanplaats minimaal 100m² groot is en voorzien van stroom. De camping heeft tal van faciliteiten, waaronder een buitenzwembad met ligstoelen, tennisbaan, volleybalveld en jeu de boulesbaan. Daarnaast worden er regelmatig thema-avonden, wandelingen en creatieve workshops georganiseerd voor jong en oud. Het gezellige restaurant serveert heerlijke traditionele gerechten en pizza’s. Daarbij vindt je pittoreske plaatsjes zoals Colmar en Equisheim in de buurt, waar je kunt genieten van restaurantjes met lokale gerechten en natuurlijk wijnen.

Bekijk de camping

4. Camping Le Florival, ideaal om de Elzasser wijnroute te verkennen

Aantal staanplaatsen: 93 plaatsen.
Faciliteiten: Gemeenschappelijke lounge, petanquebaan, tafeltennistafels, speeltuin, multisportterrein, toegang tot een nabijgelegen aquacentrum.

Camping le Florival, Elzas

Camping le Florival is een milieuvriendelijke camping van 3 hectare in Issenheim, aan de beroemde Route des Vins. Deze camping, bekroond met het Green Key ecolabel, biedt een ontspannen verblijf te midden van de natuur met toegang tot diverse faciliteiten, waaronder een gemeenschappelijke lounge, petanquebaan, tafeltennistafels, een speeltuin en een multisportterrein. Ook krijg je bij een verblijf van drie of meer nachten gratis toegang tot het nabijgelegen aquacentrum Nautilia. De camping heeft een ideale route om de Elzasser wijnroute te verkennen en biedt gemakkelijk toegang tot winkels en restaurants in de omgeving. Oftewel, Camping le Florival is een perfecte uitvalsbasis is voor een veelzijdige vakantie in de Elzas!

Bekijk de camping

5. Camping de Strasbourg, bij Strasbourg en op het platteland van de Elzas

Aantal staanplaatsen: 195 plaatsen.
Faciliteiten: Openluchtzwembad, restaurant, animatie, speeltuin, WiFi.

Camping de Strasbourg, Elzas

Camping de Strasbourg ligt op slechts 3 km van het historische centrum van de stad Strasbourg, op het platteland van de Elzas in het departement Bas-Rhin. Deze groene camping heeft kampeerplaatsen en huuraccommodaties, waaronder chalets, safaritenten, stacaravans en pipowagens. Het is de perfecte plek voor rustzoekers, natuurliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen die willen genieten van de prachtige omliggende landschappen. Daarbij beschikt de camping over onder andere een openluchtzwembad, restaurant, animatie, speeltuin en WiFi. Honden zijn er bovendien van harte welkom. Met de nabijheid van Straatsburg is Camping Strasbourg een ideale uitvalsbasis om deze stad en de Elzas, inclusief wijnroute, te verkennen.

Bekijk de camping

6. Camping Les Castors, aan de voet van de Vogezen en met een zwemmeer

Aantal staanplaatsen: 80 plaatsen.
Faciliteiten: Zwemmeer met een klein strand, meertje om te vissen, restaurant, animatie, WiFi bij de receptie.

Camping Les Castors 1, Elzas

Camping Les Castors heeft een prachtige ligging aan de voet van de Vogezen, naast de rivier La Doller. De camping beschikt over een gevarieerd kampeerlandschap met staanplaatsen tussen de bomen en struiken of op een open veld. Ook kun je verblijven in een accommodatie, zoals een cottage aan het water of een boomhut in de bossen. Daarbij heeft de camping een zwemmeer met een klein strand en een tweede meer waar je kunt vissen naar karpers en forellen. Ook is er een restaurant, animatie en WiFi bij de receptie. De camping is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar Belfort en Mulhouse, en om de Elzas wijnroute te ontdekken. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het avonturenpark naast de camping.

Bekijk de camping

7. Camping Le Ried, een kindvriendelijke camping bij de wijnroute en de Rijn

Aantal staanplaatsen: 315 plaatsen.
Faciliteiten: Binnen- en buitenzwembad, peuterbad, waterspeelpark, zwem- en visgedeelte met strand, speeltuinen, sportvelden, restaurant, supermarkt op loopafstand.

Camping Le Ried, Elzas

Camping Le Ried, gelegen is een kindvriendelijke camping vol recreatiemogelijkheden in de prachtige Elzas. De camping beschikt over zowel een binnen- als buitenzwembad, een peuterbad en een waterspeelpark. Voor natuurliefhebbers is er een meer met een zwem- en visgedeelte, omgeven door een strand. Ook zijn er faciliteiten zoals speeltuinen, sportvelden, een restaurant en een supermarkt op loopafstand. De ligging is ideaal voor het verkennen van de Elzasser wijnroute en de nabijgelegen Rijn, terwijl populaire attracties zoals Europa Park en de historische steden Straatsburg en Colmar binnen handbereik liggen. Camping Le Reid is perfect voor een afwisselende en ontspannen vakantie.

Bekijk de camping

LEES OOK: 12 x mooie plekken langs de Elzas wijnroute

8. Camping Kaysersberg, omringd door de wijngaarden van de Elzas

Aantal staanplaatsen: 110 plaatsen.
Faciliteiten: Tafeltennistafels, speeltuin, gratis WiFi, nabijgelegen sportvelden, gemeentelijk zwembad op 500 meter afstand.

Camping Kaysersberg, Elzas

Camping Kaysersberg ligt aan de rand van het pittoreske stadje Kaysersberg, omringd door de wijngaarden van de Elzas. De camping is een goed onderhouden, rechthoekig terrein met ruime staanplaatsen die omgeven worden door loofbomen en bloemdecoraties. Ook kun je verblijven in een comfortabele stacaravan met een kitchenette en badkamer. De camping heeft diverse faciliteiten, waaronder tafeltennistafels, een speeltuin voor kinderen en gratis WiFi. Daarnaast kun je gebruikmaken van nabijgelegen sportvelden en het gemeentelijk zwembad op 500 meter afstand. De camping ligt op slechts 20 minuten wandelen ligt het historische centrum van Kaysersberg, waar je onder andere het Albert Schweitzer-huis kunt bezoeken.

Bekijk de camping

9. Camping Le Giessen, een familiecamping met excursies naar een wijngaard

Aantal staanplaatsen: 170 plaatsen.
Faciliteiten: Beekje, zwemparadijs naast de camping, animatie, georganiseerde activiteiten (waaronder wijnexcursies).

Camping Le Giessen, Elzas

Camping Le Giessen is een gezellige familiecamping aan de voet van de Vogezen, perfect voor een ontspannen vakantie in de natuur. Op slechts 620 kilometer van Utrecht gelegen, biedt de camping tal van faciliteiten en activiteiten voor jong en oud. Zo is het beekje dat door de camping stroomt ideaal voor kinderen om in te spelen en ligt er naast de camping een zwemparadijs met binnen- en buitenbaden, een glijbaan en jacuzzi. In het hoogseizoen is er animatie voor de kinderen en worden er wandeltochten, spelavonden en wijnexcursies naar een wijngaard in de Elzas georganiseerd. Al met al is Camping Le Giessen ideaal om de charmante Elzas te verkennen met leuke plaatsjes, bezienswaardigheden en wijngaarden.

Bekijk de camping

Meer inspiratie voor campings langs de Elzas Wijnroute

10. Camping Seasonova Les Portes de l’Alsace, een camping met wijnproeverijen

Aantal staanplaatsen: 145 plaatsen.
Faciliteiten: Zwembad (overdekbaar), e-scooterverhuur, georganiseerde wijnproeverijen, naastgelegen tennishal en paardenmanage.

Camping Seasonova Les Portes de lAlsace, Elzas

Camping Seasonova Les Portes de l’Alsace ligt in een parkachtig landschap aan de rand van Saverne, op een steenworp afstand van het kasteel Château du Haut-Barr. Vanaf deze camping kun je genieten van prachtige uitzichten, waaronder de kathedraal van Straatsburg. Je vindt er faciliteiten zoals een (overdekbaar) zwembad en e-scooterverhuur. Ook wordt er drie keer per week een wijnproeverij georganiseerd met wijnen uit de Elzas. Verder hebben gasten toegang tot de naastgelegen tennishal en paardenmanage. De rustige omgeving en nabijheid van het stadscentrum maken het een ideale locatie voor een ontspannen verblijf. Daarnaast is de camping ideaal voor wijnliefhebbers, dankzij de Elzas wijnroute in de omgeving en de winetastings op de accommodatie zelf.

Bekijk de camping

Meer lezen over de Elzas? Lees dan ook:

Veelgestelde vragen over de Elzas:

Waar ligt de Elzas?

De Elzas (Alsace) is een gebied in het noordoosten van Frankrijk, gelegen aan de oostelijke grens van Frankrijk, nabij Duitsland en Luxemburg. Het wordt begrensd door de Rijnrivier in het oosten, die tevens de natuurlijke grens vormt tussen Frankrijk en Duitsland. Het gebied behoort sinds 2016 tot de regio Grand Est.

Wat zijn mooie bezienswaardigheden in de Elzas?

Een paar van de mooiste bezienswaardigheden in de Elzas zijn het Kasteel van Haut-Koenigsbourg en de steden Straatsburg en Colmar. Bekijk 12 niet te missen bezienswaardigheden in de Elzas.

Over Isa Bulthuis

Avatar

Onze nieuwste artikelen

ARA 193 Monastere de Brou Bourge en Bresse, Elzas

5 x de beste bezienswaardigheden in de Beaujolais

De Beaujolais heeft naast wijn een rijke historie, glooiende landschappen en schattige dorpjes. Het zuiden van deze streek heet niet voor niets klein Toscane.