Camping Le Village du Port in de Lot, Lot

10 x mooie campings in de Lot

De Lot, een departement in het zuidwesten van Frankrijk, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes en rijke geschiedenis. Het is een ideale bestemming voor onder andere natuurliefhebbers en rustzoekers. In deze blog nemen we je mee naar tien prachtige campings in de Lot, waar je kunt genieten van een heerlijk klimaat, ongerepte natuur en een charmante sfeer. Of je nu houdt van een gezellige familiecamping, een rustige plek midden in het groen of een camping aan de oever van een rivier; in de Lot vind je het allemaal!

1. Camping La Truffière, een natuurcamping in de buurt van de Lot-vallei

Aantal kampeerplaatsen: 83 plaatsen.
Faciliteiten: Buitenzwembad met peuterbad, restaurant, speelveld, fitnessparcours, klimmuur.

Camping La Truffiere, Lot

Camping La Truffière in Saint-Cirq-Lapopie is een charmante natuurcamping, gelegen in een regionaal park op slechts drie kilometer van de schilderachtige Lot-vallei in de Midi-Pyrénées. De camping heeft ruime, schaduwrijke kampeerplaatsen rondom een groot speelveld, wat ideaal is voor gezinnen met kinderen. Naast traditionele kampeerplekken zijn er ook comfortabele houten chalets beschikbaar. Voor afkoeling kun je terecht in het buitenzwembad, inclusief een speciaal peuterbad voor de kleintjes.

Ook zijn er tal van andere faciliteiten op de camping te vinden, zoals een fitnessparcours, volleybalveld, restaurant en klimmuur. Voor de avonturiers organiseert de camping kano- en kajakexcursies op rivier de Célé en biedt de omgeving volop mogelijkheden voor speleologie, klimmen en canyoning. Leuk om te weten is dat de camping een wekelijkse welkomstcocktail organiseert, waardoor elke gast zich direct thuis voelt.

Bekijik de camping

2. Camping Le Village du Port, aan de Dordogne rivier

Aantal kampeerplaatsen: 52 plaatsen.
Faciliteiten: Openluchtzwembaden inclusief peuterbadjes, sportvelden, kleine winkel, foodtrucks.

Camping Le Village du Port, Lot

Camping Le Village du Port is een kindvriendelijke camping aan de oever van rivier de Dordogne, tussen de charmante stadjes Souillac en Rocamadour. Deze camping zowel traditionele kampeerplaatsen als accommodaties, zoals ingerichte tenten en comfortabele gîtes. Met twee openluchtzwembaden, inclusief peuterbadjes, en diverse sportvelden, is er volop vermaak voor jong en oud.

De camping is ideaal voor liefhebbers van buitenactiviteiten, zo kun je in de omgeving mooi wandelen, fietsen en kanoën op de rivier. Daarnaast kun je op de camping terecht voor regionale producten en wijn, met een kleine winkel en foodtrucks tijdens het hoogseizoen. Met zijn rustige ligging en uitgebreide voorzieningen is Camping Le Village du Port een perfecte bestemming voor een ontspannen gezinsvakantie in de natuur van de Lot.

Bekijk de camping

Ontdek de 10 mooiste natuurhuisjes in de Lot

3. Camping Ruisseau du Treil, een kleine camping in de groene Lot

Aantal kampeerplaatsen: 49 plaatsen.
Faciliteiten: Zwembad, recreatieruime, speeltuin, fietsverhuur.

Camping Ruisseau du Treil, Lot

Camping Ruisseau du Treil in Larnagol in de prachtige groene omgeving van de Lot is een charmante, kleinschalige camping met een rustige, familiale sfeer. Met 49 ruime kampeerplaatsen, geschikt voor tenten, caravans en campers, biedt de camping volop ruimte en privacy. Voor wie liever wat meer luxe wil, zijn er goed onderhouden huuraccommodaties beschikbaar, waaronder een stacaravan, een caravan en twee glampingtenten. De camping beschikt over een zwembad, recreatieruimte en speeltuin, en verhuurt fietsen voor wie de omgeving wil verkennen. In de regio kun je genieten van avontuurlijke activiteiten, zoals wandelen, kanoën, rotsklimmen en paragliden, waardoor zowel actieve vakantiegangers als gezinnen zich hier prima zullen vermaken.

Bekijk de camping

4. Camping La Bourgnatelle, aan de oever van rivier de Cère

Aantal kampeerplaatsen: 40 plaatsen.
Faciliteiten:
Verwarmde zwembaden, snackbar, jeu de boulesbaan, kanoverhuur.

Camping La Bourgnatelle, Lot

Camping La Bourgnatelle is een mooie camping in het dorp Bretenoux, aan de oever van de rivier de Cère in de Lot. De camping, die op loopafstand van het dorpscentrum ligt, beschikt over zowel staanplaatsen als accommodaties, waaronder stacaravans. Daarbij vind je er twee verwarmde zwembaden, waaronder een peuterbad. In het hoogseizoen is er ook een snackbar geopend, waar je kunt genieten van maaltijden en drankjes op het terras. Daarnaast is er een jeu de boulesbaan en kun je op de camping kano’s huren om mee te kanoën op de Cère. Verder kun je in de omgeving ook vissen en prachtige nabijgelegen dorpen bezoeken, zoals Rocamadour en Collonges la Rouge.

Bekijk de camping

5. Camping Les Granges, ideaal voor een vakantie met je viervoeter

Aantal kampeerplaatsen: 115 plaatsen.
Faciliteiten:
Zwembad, kleuterbad, speeltuin, restaurant.

Camping Les Granges, Lot

Camping Les Granges in Vayrac is een charmante middelgrote camping aan een rivier, waar rust en natuur centraal staan. De camping heeft ruime en schaduwrijke kampeerplekken, evenals stacaravans voor huur. Je vindt er diverse faciliteiten zoals een zwembad, kleuterbad, speeltuin en een sfeervol restaurant; ideaal voor een ontspannen vakantie! Bovendien is Camping Les Granges rolstoelvriendelijk en zijn huisdieren er van harte welkom. In de omgeving van de camping kun je kanoën op de rivier, mountainbiken, wandelen en lokale bezienswaardigheden bezoeken. Het is de perfecte bestemming voor zowel avontuurlijke als rustige vakantie.

Bekijk de camping

6. Camping Riviere De Cabessut, een familiecamping met een pizzeria

Aantal kampeerplaatsen: 113 plaatsen.
Faciliteiten:
Buitenzwembad, speeltuin, (beach)volleybalveld, tafeltennistafel, minigolfbaan, pizzeria, broodjesservice.

Camping Riviere De Cabessut, Lot

Camping Riviere De Cabessut is een gezellige familiecamping aan een rivier in de prachtige Lot. Deze camping beschikt over afgebakende kampeerplaatsen en accommodaties, waaronder stacaravans. Voor gezinnen met kinderen is er genoeg te doen, zo vind je op de camping onder andere een buitenzwembad en een speeltuin. Ook zijn er sportfaciliteiten, zoals een (beach)volleybalveld, tafeltennistafel en minigolfbaan. Verder beschikt de camping over een pizzeria en een broodjesservice in de ochtend. In de omgeving vind je tal van bezienswaardigheden, waaronder pittoreske stadjes zoals Saint-Cirq-Lapopie en Rocamadour, en natuurlijke fenomenen zoals de druipsteengrot Gouffre de Padirac.

Bekijk de camping

7. Château de Lacomté Country Club, een adults only camping in de Lot

Aantal kampeerplaatsen: 86 plaatsen.
Faciliteiten:
Bar, restaurant, WiFi, buitenzwembad, tennisbaan.

Chateau de Lacomte Country Club 1, Lot

Château de Lacomté Country Club is een exclusieve camping voor volwassenen, gelegen in de rustige omgeving van het plaatsje Carlucet. De camping heeft 86 ruime staanplaatsen, variërend van 100 tot 130 m², die allemaal voorzien zijn van een eigen waterkraan en afvoer. De staanplaatsen bevinden zich op open velden en gedeeltelijk in het bos, omgeven door hoge bomen. In het landhuis, dat vroeger dienst deed als de stallen van het kasteel, vind je de receptie, een Engelse stijl bar en een authentiek restaurant met een terras. De camping beschikt verder over voorzieningen zoals WiFi, een buitenzwembad en een tennisbaan. Honden zijn, onder bepaalde voorwaarden, toegestaan.

Bekijk de camping

Bekijk 11 bezienswaardigheden in de Lot die je niet mag missen

8. Camping Les Rives Du Céou, een kleine camping bij een natuurpark

Aantal kampeerplaatsen: 33 plaatsen.
Faciliteiten:
Zwembad met een speciaal kleuterbad, afhaalmaaltijden, snackbar, jeu de boulesbaan, tafeltennistafel, volleybalveld.

Camping Les Rives Du Ceou 1 1, Lot

Camping Les Rives Du Céou is een kleine camping in Saint-Chamarand, gelegen bij het Regionaal Natuurpark Causses du Quercy. Deze familiecamping in de Lot heeft naast kampeerplaatsen een verscheidenheid aan accommodaties te huur, waaronder bungalowtenten, coco sweets, lodge-tenten en stacaravans. Voor vermaak is er een zwembad met een speciaal kleuterbad en als je geen zin hebt om te koken kun je maaltijden afhalen of wat eten bij de snackbar. Ook vind je er faciliteiten zoals een jeu de boulesbaan, tafeltennistafel en volleybalveld. De camping is kindvriendelijk en perfect voor natuurliefhebbers, rustzoekers, en actieve vakantiegangers die willen fietsen of wandelen in de prachtige omgeving.

Bekijk de camping

9. Camping Vacances André Trigano – Le Francès, ideaal voor gezinnen

Aantal kampeerplaatsen: 33 plaatsen.
Faciliteiten:
Verwarmd buitenzwembad, sportvelden, sporttoernooien, avondentertainment, activiteiten voor de jeugd, restaurant, snackbar, brooddepot.

Camping Vacances Andre Trigano Le Frances, Lot

Camping Vacances André Trigano – Le Francès, gelegen in Leyme aan de voet van het Parc Naturel des Causses du Quercy, is een ideale vakantieplek voor gezinnen die willen genieten van prachtige natuur en cultuur. Je kunt er verblijven op een kampeerplaats of in een accommodatie, waaronder een stacaravan of canvasbungalow. Daarbij beschikt de camping over een verwarmd buitenzwembad, waar je kunt ontspannen en zwemmen, en sportvelden.

Daarbij worden er tijdens de schoolvakanties diverse activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd, zoals sporttoernooien en avondentertainment. Voor kinderen en tieners zijn er speciale clubs met leuke en recreatieve activiteiten. De camping heeft ook een restaurant, snackbar en brooddepot. In de omgeving vind je tal van bezienswaardigheden, waaronder Rocamadour en de grotten van Padirac. Ook kun je genieten van lokale specialiteiten zoals truffels en Cahors-wijn.

Bekijk de camping

10. Camping Le Rêve, een charmante camping in een heuvelachtige omgeving

Aantal kampeerplaatsen: 50 plaatsen.
Faciliteiten:
Verwarmd zwembad met een peuterbadje, bar, restaurant met streekgerechten.

Camping Le Reve 1, Lot

Camping Le Rêve is een charmante, kleinschalige camping in Le Vigan, midden in de natuur van de Lot. De camping heeft ruime kampeerplaatsen van 120-150 m², elk voorzien van een stroomaansluiting, en geschikt voor tenten, caravans en campers. Kampeerders kunnen daarbij kiezen uit plaatsen met uitzicht, schaduw of een bosrijke omgeving. Ook zijn er luxe huuraccommodaties beschikbaar, voor wie meer comfort zoekt, waaronder safaritenten.

Het moderne sanitair wordt uitstekend onderhouden en er is een verwarmd zwembad met een peuterbadje voor de kleintjes. De camping beschikt ook over een gezellige bar en een restaurant waar je kunt genieten van eenvoudige maaltijden, streekgerechten en vers brood. De licht glooiende tot heuvelachtige omgeving is perfect voor wandelingen en fietstochten. Daarbij vind je rondom de camping pittoreske dorpjes zoals Le Vignan en Gourdon, waar je lokale markten en winkels kunt ontdekken.

Bekijk de camping

Meer lezen over de Lot? Lees dan ook:

Veelgestelde vragen over de Lot:

Waar ligt de Lot in Frankrijk?

De Lot is een departement in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen in de regio Occitanie. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische dorpjes en rivier de Lot.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in de Lot?

De Lot heeft een rijke geschiedenis en biedt tal van bezienswaardigheden, waaronder middeleeuwse dorpjes, kastelen, grotten, wijngaarden en natuurparken. Enkele hoogtepunten zijn Saint-Cirq-Lapopie, Rocamadour, Cahors en de Gouffre de Padirac. Bekijk hier de 11 mooiste bezienswaardigheden in de Lot.

Over Isa Bulthuis

Avatar