Koken met Crème de Cassis
Crème de Cassis is vooral bekend als likeur, maar wordt ook veel toegepast in gerechten. De rode likeur wordt gemaakt van zwarte bessen, suiker en alcohol. Van origine komt de drank uit de Bourgogne en in Dijon vind je een grote variëteit aan Crème de Cassis. De likeur wordt het meest gebruikt voor de beroemde kir en kir royale. De kir bestaat uit een goede koude Bourgondische witte wijn getopt met een scheut cassis. De kir royale heeft als hoofd drank echte champagne. Je kan ook tonic mixen met crème de cassis.
Maar crème de cassis kan ook gebruikt worden als ingrediënt in een groot aantal gerechten en desserts. Een scheut over de sla of over de meloen is erg lekker en maakt de smaak net iets spannender. Je kan het mixen door vers gemaakt ijs of door de opgeklopte room. Sommigen gieten een beetje cassis door de zelfgemaakte jam. Een echte delicatesse is een scheut cassis te mixen met schuim en fruitpuree en deze daarna af te bakken in de oven. Serveer het met een bolletje vanille-ijs en eet smakelijk!
Populaire kookboeken:
Het grootste aanbod Franse kookboeken vind je bij Bol.com. Tip: De makkelijke Franse keuken.